Kesztyű csengettyűkkel

Varrjunk egy kimustrált 5 ujjas kesztyű ujjvégeire apró csengettyűket! Az ujjakra rajzolhatunk szemet, szájat és színes fonalból hajat is varrhatunk rá. Klassz és egyszerűen elkészíthető kis ujjbábok.

Huzavona

Fektessük a gyerkőcöt egy vastag takaróra, és húzzuk végig a lakáson (portörlés helyett)!

Pancsoló télen-nyáron

Fújjuk fel a kerti gyerekmedencét, és töltsük meg lufival, szerpentinnel, újságpapírral (amit szét lehet tépkedni) vagy egyéb különböző papírokkal (pl. csomagolópapírral)! Ősszel gyűjthetünk bele gesztenyét vagy falevelet. Aztán nyáron rendeltetésének megfelelően mehet a pancsolás elmerülő és a vízen fennmaradó tárgyak társaságában.

Töltögetős

Tegyünk a gyerek keze ügyébe különböző dobozokat, poharakat, flakonokat, amelyekbe töltsünk homokot, kavicsot, vizet stb.! Mutassuk meg, hogyan lehet áttölteni egyik edényből a másikba a tartalmukat!

 
                          Tömködős

 

Vágjunk cipős doboz oldalaiba különböző alakú réseket, lyukakat! Adjunk a gyereknek dugót, építőkockát, vastag papírdarabot, gombot, cérnagombolyagot stb., hogy bedughassa őket a nyílásokon!

Tapizsákok

 Készítsünk babzsákhoz hasonló eszközöket a gyermek szórakoztatására, amelyeket megtölthetjük vattával, rizzsel, borsóval, kukoricával, gesztenyével, csengettyűkkel, golyókkal, kaviccsal stb.!

Tapikígyó

Különböző anyagdarabokból varrjunk egy hosszú kígyót! A tömőanyagot is variálhatjuk, mint a tapizsák esetében. Az egyes szakaszokat levarrással különíthetjük el.

Simogatós

A bőrérzékelést fejleszti, ha különböző erre alkalmas tárggyal simogatjuk, csiklandozzuk a gyermekünket, például madártollal, egy puha kendővel, ecsettel, vattával stb. Jó masszírozó a sünilabda.

Saját készítésű festék

400 ml vizet és 100 ml keményítőt 5-10 percig folyamatos kevergetés mellett felforralunk. Ha nagyon sűrű, adunk hozzá még egy kis vizet. Ételfestékkel vagy növényi nedvekkel színezhető.

Tépni és ragasztani

Tépessünk szét a gyerekekkel különböző színes papírokat, például újságpapírt, csomagolópapírt, színespapírt stb. Készítsünk lisztből és vízből sűrű ragasztót, amivel felragaszthatják a fecniket egy nagyobb papírra, és elkészíthetik egyedi műalkotásukat.

 

Ha van még ötleted, itt megoszthatod másokkal.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr292102265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása