A kerti munka a gyermekek esetében is fejlesztően hat az izomzatra, kézügyességre, szem-kéz koordinációra és az érzékelésre. Mindenekelőtt azonban jó kis móka!

A következő kerti tevékenységekben ők is nyugodtan részt vehetnek:

 

1 éves kortól: viráglocsolás kis kannával vagy műanyag flakonnal (még nagyobb az élvezet, ha a vizet maguk meríthetik egy vödörből vagy a pancsoló medencéjükből) Vigyázat! Csak szülői felügyelettel!

Másfél éves kortól: (lenyírt) fű és (lehullott) levél gyűjtése kézzel vagy játékgereblyével, kis lapáttal vödörbe vagy kis talicskába

3 éves kortól: gyomlálás - Előbb is el lehet kezdeni, csak valószínűleg sok egyéb hasznos növényt is a gaz sorsára juttat.

Nagy kedvcsináló, és számos dolgot megtanulhat a kisgyermek, ha kijelölünk neki egy területet, ami az ő kis kertje lehet. Vethet, ültethet bele. Legyünk körültekintőek a növények kiválasztását illetően, nézzünk utána, nem mérgezőek-e!

A játékboltokban számos kerti eszköz (ásó, kapa, gereblye, fűnyíró, talicska…) gyerekeknek készült műanyag vagy fa változata kapható.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr372102310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása