1. Mutassuk ki gyermekünknek, hogy hiszünk benne! Támogassuk a szokványostól eltérő ötleteit! Ne javítgassuk folyamatosan, ha valamit nem a hétköznapi módon nevez meg vagy használ!
  2. Dicsérjük meg, ha valami értékes, egyedi dolgot tett!
  3. Legyünk hozzá őszinték! Az egyértelmű dolgokért osztogatott, túlzásba vitt dicséret elbizonytalaníthatja, egyáltalán nem motiválja.
  4. Fontos, hogy mindig önmagához, saját adottságaihoz viszonyítsuk próbálkozásait, tetteit. Soha ne hasonlítgassuk másokhoz!
  5. Ha valamilyen problémát kell megoldania, igyekezzünk háttérben maradni, hadd találja meg egyedül a megoldást! Ha segítséget kér, bátorítsuk, mutassunk neki alternatívákat!
  6. Néha hagyjuk egy kicsit unatkozni! Hadd lássuk, mihez kezd egyedül!
  7. Ne erőltessük rá minden áron akaratunkat!
  8. „A szülő a gyermek elsődleges példaképe” elv alapján éljük ki bátran kreativitásunkat! Ne féljünk szokatlan helyzeteket előidézni! Változzunk át például varázslóvá, és pálcánkkal varázsoljunk gyermekünkbe kedvet a rendrakáshoz! Bújjunk különböző figurák bőrébe, színészkedjünk! 

Hogy mennyire vagy kreatív, megtudhatod a kövekező grafotesztből: http://grafodor.blog.hu/2010/04/23/kreativ_vagy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr42125327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása