gabfod 2010.07.25. 22:23

Kúszóka-mászóka

Örökmozgóinkkal két dolgot tehetünk esős időben. Vagy vesszük az esőkabátot és a gumicsizmát vállalva a szakadó eső minden „szépségét”, vagy olyan benti játékot eszelünk ki, amelyben levezethetik energiájukat.

Nem kell egész nap szobafogócskázni, ugrálni vagy táncolni, építhetünk egy jó hosszú akadálypályát is, amin végigkúszhat-mászhat. Akadálynak minden megteszi, amire fel lehet lépni vagy mászni, ami alatt át lehet bújni: sámli, szék, játéktároló láda, párna, mászóalagút, dohányzóasztal, etetőszék, szobacsúszda stb. Persze a testi épségre nagyon vigyázzunk, jól párnázzuk körbe a veszélyesebb állomásokat!

Az egészet megspékelhetjük egy kis extra feladattal is: Juttasson el valamit a starttól a célig! Például tehetünk a kiinduló ponthoz egy kosarat sapkákkal, ezeket kell egyesével felvéve eljuttatni a végállomásig, és ott ráadnia babákra, plüssfigurákra vagy még mókásabb, ha anyára vagy apára. A nagyobbak a kezükben is vihetnek valamit, például szivacskirakók darabjait, amelyeket a pálya végén be kell illeszteniük a helyükre. De kitalálhatunk egy kerettörténetet is a játékhoz, például az árvíz elöntötte az állatkertet, és neki kell kimentenie az állatokat átmászva az akadályokon.

Számtalan ötlettel színezhetjük ezt az egyensúlyérzéket és ügyességet fejlesztő játékot, a lényeg, hogy szórakoztató és fárasztó legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr742175717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása