Újságpapír minden háztartásban található.  Még mielőtt a konténerbe dobnánk, vagy a papírgyűjtő-társadalom fennmaradt tagjainak adnánk, játsszunk vele egy kicsit! A következő játékok nem kerülnek egy fillérbe sem, mégis nagyon szórakoztatóak, és az egyensúlyérzéket, koncentrációt is fejlesztik.

 

Pingvinek a jégtáblákon

Borítsunk a padlóra annyi széthajtott újságpapírt, ahány játékosunk van! Mindenki álljon rá egy papírra! Az újságívek a jégtáblák, a gyerekek a pingvinek. Kezdetnek jó egyensúlyozó gyakorlat, ha a kis pingvinek jégtábláról jégtáblára haladnak. Vigyázat, csúszik!

Bemelegítés után mindenki válasszon egy táblát! Kell egy vezérpingvin – nagyobb gyerek vagy felnőtt -, akinek az utasításait követik a többiek. Az utasítások kapcsolódhatnak a pingvinek életéhez, például: viharos szél fúj, és a pingvinek ide-oda billegnek a jégtáblán. Vagy éhesek, ezért halat akarnak fogni (lehajolnak, és a kezükkel úgy tesznek, mintha hal után kapnának). Vagy nedves lett a tolluk, ezért megrázzák magukat. Vagy jön egy fóka, akit el akarnak ijeszteni (fújnak és kiabálnak) stb..

Időközben kisütött a nap, a jégtáblák olvadoznak, egyre kisebbek lesznek (félbe hajtjuk az újságpapírt, így folytatjuk a játékot). Lehet kieséssel is játszani: aki lelép a jégtábláról, kiesik (vagyis be: a vízbe J).

 

„Kezes-lábas”

Most is csak újságpapírra van szükségünk, meg ügyes mezítlábakra. A következő feladatokat a lábügyesség fejlesztésére gyakorolhatjuk:

  •  a papírt lábbal felemelni, és valahol máshol letenni
  •   lábbal összegyűrni, majd szintén lábbal kisimítani
  •  lábbal apró darabokra tépni, és a fecniket szintén lábbal bedobálni egy papírkosárba
  • zenére lábbal körbeadogatni, ha leáll a zene, irányt váltani 

A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr82323359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása