·        Ugye te sem szeretnél később azzal bajlódni, hogy hogyan veszed rá csemetédet az olvasásra?  Kisgyermekkorban még könnyen alakítható a könyvekhez való hozzáállás.  Íme 6 tipp az olvasásra szoktatáshoz:

     Mivel a gyermek számára a szülő az elsődleges példa, sokat teszünk a könyvek, az olvasás megszerettetése érdekében, ha mi magunk is sokat olvasunk akár kikapcsolódásként, akár információszerzés céljából.

·          Gyakran kapjon ajándékba könyvet!

·         Tegyük a gyerekkönyveket könnyen elérhető helyre, hogy ne csak a mi segítségünkkel férhessen hozzájuk! Tanítsuk meg neki, hogy kell bánni a könyvvel!

·         Ne zárjuk el a szülők könyveit se a gyermek elől, hadd lapozgassa őket!

·         Ha például használati útmutatót, menetrendet, szakácskönyvet böngészünk, tegyük azt a gyerkőccel együtt, mutassuk meg neki a betűket, olvassuk fel, magyarázzuk el az odaírtakat, kapcsoljunk cselekvést az olvasáshoz!

Varázsoljuk játékossá az olvasásra szoktatást: tegyünk egy telefonkönyvet a játéktelefonja mellé, ha kismotorral indulunk valahová, játék jogosítványt (arcképpel) a zsebébe, recepteket vagy szakácskönyvet a babakonyhához! Javasoljuk, hogy olvasson, meséljen a plüssjátékainak vagy babáinak! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr92099709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása