gabfod 2010.06.29. 22:48

Útravaló

 

 Ilyenkor nyáron sok család útra kel, hogy meglátogassák a távoli rokonokat vagy nagy nyaralást csapjanak. Viszont a legtöbb gyerek nehezen viseli a hosszú utazást, az egy helyben ücsörgést. Ilyenkor érdemes kipróbálni néhány szórakoztató játékot, amelyekhez még eszköz sem szükséges. Sokak által ismert a szólánc vagy a barkochba, de ha ezeket már unjuk, újakat is be lehet vetni.

 

2 éves kortól

Ujj-színház

Fordítsuk egymás felé a két tenyerünket, majd érintsük össze a bal és jobb kezünk 3-3 (mutató, középső és gyűrűs) ujjának hegyét. Kész a színház kupolája. A két kisujjat hajtsuk le, és csúsztassuk egymásra, ezzel vízszintesen lezárjuk a háromszöget.  A két hüvelykujj a két színész. Kezdődhet az előadás!

 

3 éves kortól

Kívánságműsor

Kijelölünk egy mindenki által jól ismert dalt, majd mindenki kiválaszthatja, hogy kitől milyen előadásban szeretné hallani, például apától szopránban, anyától lassítva, tesótól kacagva …

 

4 éves kortól

Szógyűjtés

Felváltva nevezzenek meg a játékosok olyan összetett szavakat, amelyeknek elő- vagy utótagja egy bizonyos szó, például autó – sportautó, autóbusz, rendőrautó, versenyautó, autószerelő… Aki többet tud, az nyer.

 

Tanúvallomás

Az egyik játékos a gyanúsított. Mindenki alaposan szemügyre veszi, és igyekszik rajta minden részletet megjegyezni. Majd szemeket becsukni! A gyanúsított megváltoztat a külsején egy látható apró részletet, például a füle mögé tűri a haját, valamit a kezébe vesz … Szemeket kinyitni! Ki volt a legalaposabb megfigyelő?

 

Olvasás tenyérből

Az egyik játékos becsukja a szemét, és felfelé fordítja az egyik tenyerét. A másik rajzol  vagy – nagyobb gyerekek esetében - ír bele valamit (pl. csillag, nap, betű, szám). Ki tudja elolvasni, mi van a tenyerébe írva?

 

5 éves kortól

Mesevariációk

Anya vagy apa mond egy mesét, ami jól ismert a családban, ám bizonyos részleteket megváltoztat (például Hófehérke körtébe harapott). A szemfüles gyerekek pedig kijavítják.

 

Szájról olvasás

Ettől biztosan elhallgatnak! Az egyik játékos hang nélkül eltátog egy szót, a másiknak le kell olvasni a szájáról, hogy mit mondott.


A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr682119643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: c evening courses london 2019.04.02. 13:51:05

Can you take cephalexin for tooth abscess gum infection - waogigr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása