Először is tisztázzuk, mit értünk vizuális érzékelés alatt: formák, színek, különböző méretek, távolságok, mozgások és struktúrák érzékelését. Ez is éppolyan fontos fejlesztendő terület, mint például a mozgás vagy a beszéd.

A következő játékos feladatokat óvodás korú gyerekkel végezhetjük.

 

Rész-egész memóriakártya (4 éves kortól)

Fogjunk két egyforma reklámújságot, és vágjunk ki belőle képeket, mindegyikből ugyanazokat! Kérjük meg gyermekünket, hogy válassza ki a neki tetszőket! Legyen legalább 10 képpárunk! A képpár egyikéből vágjunk le egy darabot, kb. ¼ részét! Ragasszuk a képeket kis karton- vagy rajzlapdarabokra! Játszhatunk velük a memóriajáték szabályai szerint, de kisebb gyerekekkel  keresgethetjük egyszerűen csak a párokat is.

 

Figyeld meg pontosan! (5 éves kortól)

Válasszunk egy szép nagy, részletgazdag képet, amit 2-3 percig nézhetnek a gyerekek. Aztán fordítsuk meg a képet, ők pedig próbáljanak minél több részletet felidézni. Mehet versenyre is!

 

Kalózok olimpiája ( 6 éves kortól)

Rendezzük gyerekcsoporttal versenyt, amelyben a feladatokat fél szemmel kell megoldaniuk. Aki az egyes fordulókban a leggyorsabb és legügyesebb, az kapja a legtöbb pontot. Szükségünk lesz annyi szemtakaróra/kendőre, ahány játékosunk van. A feladatok során mindig váltogassuk a letakart szemet!

Néhány lehetséges “egyszemes” feladat:

  • gyöngyfűzés
  • kirakós
  • víztöltés egyik pohárból a másikba
  • egyszerű formák (pl. kör, szív, négyzet…) kiszínezése
  • építőkockákból torony építése
  • cipőfűző befűzése stb.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://mokaestanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr22235250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása